Wednesday, February 22, 2017

Negiya [Heikichi] / 葱や 「平吉」

My wife's appetite wasn't satisfied at the Arabian Festival so we had lunch at a place called Azabu Sabo. One of her favorite restaurants as they have a great dessert menu.

アラビアンフェスティバルで妻は満腹にならなかった為、渋谷の麻布茶房でちゃんとしたランチを食べた。妻はその店が好きの理由はメニューにあるデザート。

I ordered the jajamen.

僕はジャージャー麺を注文した。


My wife ordered the ankake yakisoba.

妻が頼んだのはあんかけ焼きそば。


Is that a huge bowl of shaved ice with soybean flour and azuki beans.

大きなかき氷です。妻がきなこあずき味を注文。


While I had the strawberry shaved ice with ice cream on top.

自分は苺かき氷を食べた。


And then we decided to walk to Naka Meguro from Shibuya.

食べたあとはやっぱり散歩しないと。渋谷から中目黒まで歩いた。






This looks like a restaurant I would enjoy. An all-you-can eat yakiniku place called "Yakiniku Sensei".

この店僕が気になるな。店の名前最高。食べ放題だし。でも行ったことない。


As we wandered around for a few hours, it was nearing dinner time. We were having a hard time decided where and what to have for dinner. We finally passed by a shop that looked promising. We ended up going to a place called "Negiya Heikichi
". It seems seafood was the specialty of this restaurant.

結構何時間も歩き回った。あっという間に夕飯の時間になった。何処で何を食べるのもまった迷いながら、歩き続いた。やっと決めたところは「葱や 平吉」というところ。メニューのメインが海の幸だった。


Negiya Heikichi / 葱や 平吉






I ordered the katsuo no tataki set. That would be seared bonito in English.

僕が注文したのはカツオのたたき定食。


My wife ordered the boiled scorpion fish.

妻が食べたのはカサゴの煮付け。


Bon Appetit!

いただきます!

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