Sunday, January 31, 2016

Kagoshima Prefecture Kirishima [Tsukada Farm] / 鹿児島県 霧島市 「塚田農場」


This is actually a chain restaurant but we decided on going here before checking out our friend's show.  Light drinking and some snacks.

この店はチェイン店ですが、この日は友達のライブに行く前に軽く飲んでつまむ場所に決めました。

First, a bowl of cucumbers and cabbage.  You dip this into miso.  Great drinking snack.

お通しで出たのはきゅうりとキャベツ。味噌で召し上げります。つまみにもってこい一品です。


I really wanted to try this dish, available for a limited time.  The kuro fuki gyoza.  If we had more time, we could have finished this pot with some ramen using the remaing broth as soup.

期間限定メニューで僕が気になってたのは黒吹き餃子。ネットのホームページから料理にこういう説明がありました:黒マー油と黒唐辛子で辛さをきかせたこの鍋は、「黒さつま鶏」のスープに炒めひき肉やきびなごオイルを加えた濃厚味。
しっかり、がっつり食べたい時に、ぜひおすすめです。
様々なだしが出た最後のスープは、〆のラーメン(380円)で残さずお召し上がりください。
あんまり時間がなかったので〆のラーメンは食べてません。


Very delicious, what else is there to say.

とっても美味しい。他に言うことなし。


This next dish is also on the menu for a limited time.  Kuro satsuma minced meat mabo daikon.

次の食べ物も期間限定のメニューアイテムです。黒さつま挽肉の麻婆大根。またまた店のホームページからのお説明です:黒さつま鶏の挽肉に山椒を効かせた特製麻婆を絡め、熱々の鉄板にのせた桜島大根の上へ。焼酎も、ご飯もすすむ旨辛味ををお楽しみください。


A favorite of everyone's - maguro toro avocado marinade.

皆が好き ー とろまぐろとアボカドのマリネ。


These are not chicken nuggets!  No, this is pork!

これは普通の唐揚げではなく、豚唐揚げです!


Sasami mentai harumaki.  These were yum too.

ささみ明太春巻き。これも美味しかった。



After a beer and a sour, I had to try this.  An orange sour that uses an entire orange in its drink.

またまた期間限定メニューで気になるものを発見。今度は飲み物。丸ごと温州生みかんサワー。


またホームページから:鹿児島県産の温州みかんを、ひとつひとつ丁寧に皮をむき、凍らせ、丸ごと使ったお酒です。
機械に頼らず、人の手でするのは、みかんの周りの白い筋にビタミンが多く含まれているため、完全には取り除きたくないから。飲む人のことを考えた優しい一杯を、ぜひお試し下さい。


And finally, before heading out to our friend's show, I returned to having a beer.  I got a little surprise as there was a heart printed in the foam.

店を去る前にビールに戻って、ちょっとしたサプライズが。泡にハートが描いてた!



And off to the show we go!

そしてライブハウス行きです!

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