Wednesday, August 17, 2011

Krung Siam / クルンサイアム





On the same day that I treated myself to Moroccon food, at night, Mikako and I went out for some Thai cuisine in Sangenjaya.  Located off Chazawa Dori in a basement of building.  I remember when it used to be a location of a yakitori restaurant that I enjoyed going to.  This Thai restaurant that now occupies the same place has been in business for a while but it was our first visit there.  I ordered the Thai staple of khao phat krapao kai (fried rice with chicken and basil) while Mikako had the khao phat kung (fried rice with shrimp) and we shared a plate of pak bun fai daen (stir-fried Chinese morning glory, also known as water spinach).

二子玉川で一人食べたモロッコ料理の同じ日、夕飯は嫁と一緒に三軒茶屋にあるタイ料理店「クルンさいアム」に行きました。三茶の茶沢通りでビルの地下にあるみせです。昔この場所は僕が良く行った焼き鳥屋でした。何年か前にその店がつぶれて現在このタイ料理店が誕生した。今回初めて行ってみた。自分が注文したのはタイの定番料理ガイ・パット・バイ・ガパオ・ラート・カオ(鶏挽肉のホーリー・バジル炒め)、そして美香子が頼んだのはカオ・パット・クン(海老入りチャーハン)。あと私たちが好きなパックブン・ファイデン(空芯菜のニンニク炒め)も頼みました。



khao phat krapao kai (fried rice with chicken and basil) / ガイ・パット・バイ・ガパオ・ラート・カオ(鶏挽肉のホーリー・バジル炒め)




khao phat kung (fried rice with shrimp) / カオ・パット・クン(海老入りチャーハン)




pak bun fai daen (stir-fried Chinese morning glory) / パックブン・ファイデン(空芯菜のニンニク炒め)


The restaurant has a nice atmosphere to it but perhaps we are a bit biased as our favorite Thai restaurant is Bahn Kirao in Shimokitazawa.  The stir-fried Chinese morning glory at that restaurant is by far the better tasting. 

こちの店の雰囲気は良いんですが、やっぱり私たちの好きなタイ料理店は下北沢にある「バン・キラオ」。そちの空芯菜炒めは絶品!


Bon Appetit!

いただきます!

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