Sunday, March 6, 2011

Noodle & Bar [Sancha Fukami]




I can't believe I neglected to write about this ramen shop which opened in our neighborhood a couple of years ago and which we finally went to last year. Unlike your regular ramen shops, you can see from the sign on the store that this is also a bar. It seems ramen bars have become rather popular in the last year or so. Anyway, the specialty of this shop if the Tokushima Ramen which is what I order while Mikako settled for a standard Chashu-men.

あっ、近所に二年前も開店したラーメン屋で、去年やっと行ってみたのに、ブログネタでまだ書いてなかったのはショックです。店のサインでも分かると思いますが、ただのラーメン屋ではございません。夜になるとバーに早変わり。こういうラーメン・バーが最近増えてる感じもする。この店のおすすめのラーメンは徳島ラーメン。もちろん僕はそれを注文しました。美香子はチャーシュー麺を頼みました。


Tokushima Ramen / 徳島ラーメン


Americans may be put off by the raw egg but that's what probably makes it a Tokushima Ramen. The broth used is only a chicken broth. Instead of chashu, the ramen is topped with boneless pork rib and a lot of green onions and bamboo shoots. You mix the egg with the broth and enjoy your ramen. This ramen doesn't fill you up as much as a tonkotsu or soy-based ramen. Quite tasty.

アメリカ人は生卵が入ってるの気入らないかもしりませんが、これこそが徳島ラーメン。つゆうは徳島の地鶏から取ったもので、あっさりで凄い柔らかい味わいです。トッピングはチャーシューではなく豚バラ。そして多めのねぎとメンマ。最後に生玉子で乗せる。卵を混ぜて召し上がるとメニューに書かれました。鳥がらなので、胃に優しい。


Chashu-men / チャーシュー麺


The wife's bowl was filled with thick slices of chashu and also topped with onions, bamboo shoots and a slice of seaweed. I only had one bite but this was quite delicious as well.

嫁が頼んだラーメンのトッピングにでっかいチャーシュー5枚とねぎ、メンマと海苔が乗せらてます。一口しか食べなかったが、こっちも結構美味しいでございます。


Bon Appetit!

いただきます!

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