Friday, October 16, 2020

Tokyo Flashback : Entertaining Friends from Chiba (Part 1) / 東京フラッシュバック:千葉県の友達を招く (パート1)


One weekend back in March of 2015, our usual travel companions Yukio and Reiko came and stayed at our apartment in Tokyo. They came to Sangejaya on Saturday and we decided to explore various area around the Setagaya-Shibuya areas. But it's a Saturday night, so of course we're going out to eat and drink. 

2015年3月の週末、千葉に住んでる友達幸男と玲子は私のアパートに一泊することになった。今日と明日は東京でたっぷり遊ぶ予定。土曜日の昼くらいに来て、私たちの一つの目的は豪徳寺に行くことでした。でも土曜の夜なのでもちろん飲みに行くでしょう。







Our mutual friend, 21 joined us. Yes, 21 is his nickname. 

友達の21番も合流。




Whole roasted garlic with miso / にんにくの丸揚げ


Kushiyaki / 串焼き

Suzuran Dori in Sangenjaya / すずらん通り(三軒茶屋)


This place looked promising - [Ikkenme Sakaba]. 

この店が良さそう。「一件め酒場」。


This is most likely a highball. 

多分ハイボールだな。


Eggrolls / 卵焼き


Cucumbers / きゅり


Gyoza / 餃子


Bean sprouts / もやし


Meat! Now your talking!! 

肉!はい、これだ!


Barhopping or rather izakaya-hopping in Tokyo. 

今夜は飲み屋のはしごですね。

This place serves Japanese craft beers. I first tried a Kurobe Valley beer from Ginban Brewery based in Toyama Prefecture. 

この店は日本の地ビールを提供してます。自分が最初に飲んだのは富山県銀盤ブルワリーの黒部渓谷ビール。


I then tried a Brown Bear Beer made by Ezo Beer based in Sapporo, Hokkaido. 

次飲んでみたのは北海道蝦夷ビールのひぐま濃い麦酒。












This is an Omachi Sake Rice Lager from Okayama Prefecture. 

これは岡山県雄町米ラガービール。


Tomorrow, we would go to Gotokuji Temple and other places. 

明日は豪徳寺とほかの場所も良く予定。

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