Wednesday, February 14, 2018

National Museum of Japanese History (Part 3) / 国立歴史民俗博物館 (パート3)

The third and final installment of my posts about the National Museum of Japanese History. It was a fun and interesting place. Something a bit different from other tourist attractions. And now it was lunch time, so we headed to the museum's restaurant and noticed an interesting item on their menu - curry made with ancient wild rice. I knew I had to try it. One of the others ordered the ancient wild hayashi rice.

国立歴史民俗博物館の最後のネタ。結構興味深いで面白い場所でした。丁度お腹空いたので、ミュージアムのレストランへ。メニューに気になるアイテムが載ってた。それが古代カレー。メニューによると中国で皇帝に献上していたという古代米の味わいを、スパイシーなチキンカレーが引き立たせます。価格もリーゾナブルの820円。

Checking out the museum pamphlet / 博物館のパンフレットチェック中


Curry with ancient wild rice / 古代カレー

Hayashi rice with ancient wild rice / 古代ハヤシ




Lets dig in!

いただきます!







Afterwards, Yukio and Reiko dropped the rest of us at the train station as we made our way home. Mikako and I would be movie to Aomori the following Thursday.

食べ終わったら、幸男たちは私たちを電車の駅まで送ってくれた。数日後、僕と僕の妻は東京を離れ、青森に引っ越す。


On the train / 電車の中





New adventures would awaiting us up north!!

東北で新たな冒険が始まる!!

No comments: