Thursday, January 17, 2013

Gingko Tree Festival / いちょう祭り

Last year we went to one other festival that I hadn't known about.  It was the Gingko Festival at the Meiji Jingu Outer Garden.  It could be an annual thing but this year is the first time that we went. Beautiful autumn colors.

昨年初めていった祭りを楽しめた。11月17日から12月9日まで、明治神宮外苑でいちょう祭りが開催してました。紅葉って良いですね。

















Gingko Tree Tunnel / イチョウのトンネルになってる


Looking up into the trees / 下から見るイチョウ


Blanket of golden leaves / 黄金のカーペットになってる


The Gingko lined street / イチョウ並木







Okay, the gingko trees are beautiful but you all know what I really love about festivals, there's a hint at the bottom of the picture.  Food!!

秋のイチョウは確かに美しい、でも祭りの一番の楽しみと言えば???  写真の下の部分気になりません?そうなんです、食べ物ですよ!








First, must check to see what kinds of food are available.

さて、どういう屋台が出てるか。



Ah yes, we are standing in line for the 2012 B-gourmet grand prize winner, Aomori Prefecture, Hachinohe's senbei-jiru.

おう、やっぱり最初手を伸ばしたのは昨年B級グルメで一位になった青森県八戸市のせんべい汁。


Senbei-jiru / せんべい汁



Bacon skewer topped with cheese, how could I pass that up?

ベーコン串のチーズ乗せ、食べるしかないでしょう!



A regular ole chili dog?  Not quite.  This is made with a sausage that won an award for being the best food item in France in a food item competition!

普通のチリドッグ?とんでもない。使用されてるソーセージがフランス食品コンクールで最高級ショ食品賞を受賞したものです!



While I was waiting in line for my chili dog, Mikako stood in line for some yaki imo.

僕がチリドッグを待ってる間、美香子は隣の屋台で焼き芋を購入。



Of course I had some too! / もちろん僕も食べましたよ!



And some craft beer (Fujizakura Heights Weizen) to end our festival visit.

〆は富士桜ハイツ地ビールのヴァイツェン。



And one last look at the Gingko trees.

そしてイチョウ並木をもう一度見る。

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