Tuesday, January 27, 2009

Yokohama Ramen Shop [Sanyo] / 横浜ラーメン屋 「三陽」


On a sunny but cold Sunday, my friend Yukio and his girlfriend invited us to go for a drive. We headed out to Yokohama to a small ramen shop called [Sanyo]. What makes this place special is the naming of their ramen. On the menu, you will find the chin-chin ramen (chin-chin being slang for a guy's man-thing!). Then there is the Bobo ramen, the chome-chome men, and the rabu-rabu men (love love ramen). And nope, I'm not making any of this up.

晴れた日曜日に、友達の幸男と彼の彼女が私たちをドライブに誘われた。横浜にあるラーメン屋が今回の目的。なぜなら、そこのラーメン屋のラーメンのネーミングがちょっと変わってる。日本語が読める方はもう気が付いたかも知りません。なんと人気あるのはチンチンラーメン!それ以外にチョメチョメ麺、ボーボー麺、とラブラブ麺もある。

Before we sat down to order, the cook yelled out to us, "How 'bout some pesticide infested gyoza, negi-miso and a couple of beers?" Uh? What about the ramen? To which he responded, "Okay, for small chin-chins!". And since the inside of the shop was full, we were seated outside in what the place considers their "beer garden"!

座る前に店のオーナーが、”農薬入り餃子、ねぎみそとビールはいかがでしょうか?” え~?私たちはラーメン食いに来たんだけど。と言ったら、そのマスターが、”分かった、小さいチンチン四前ね。” あと面白いと思ったのは、私たちが座ってる席はその店のビールガーデンらし。


And now for the food.

さて、料理の時間だ。


First, a little appetizer of roasted garlic in a miso sauce.


最初はお通し、焼きにんにくの味噌ソース。


The Gyoza (I don't think it was really infested with pesticides - just the Master's black humor).

農薬入り餃子(マスターのブラックジョークだね。)

Chicken with onions and miso / 鶏肉のネギ味噌和え




And we mustn't forget the chin-chin ramen.


あとチンチンラーメンも忘れずに。







The Chin-chin Ramen / 例のチンチンラーメン


The ramen has a salt-based broth and is filled with lots of garlic. Very delicious!!

ラーメンは塩味でにんにくがたっぷり入ってる。超うまいよ!

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