Some time around May, a new tako-yaki stand called [Ippo] opened in our neighborhood. That would be little dumplings filled with octopus if you didn't know. On one of our nightly walks, we went there and ordered some tako-yaki to go. You have a choice of five different flavors - sauce, soy sauce, ponzu, yuzu-ponzu, or iwa shio (salt). You can also order extra toppings of onion, cheese, or abura-kasu. We ordered the sauce flavored tako-yaki. But this tako-yaki stand doesn't just serve tako-yaki. There is also tako-sen and kyabetsu-yaki on the menu.
今年の5月にうちの近くに新しい店が出来ました。「たこ焼き 一穂(いっぽ)」とゆう名前です。この間、夜の散歩したら、「一穂」に行ってやったたこ焼きを買いました。味付は5種類もあって‐ソース、だし醤油、ポン酢、ゆずポン酢、と岩塩。私たちはソース味を選びました。トッピングの追加も出来ます。あぶらかすとねぎとチーズ。メニューにたこ焼き以外のものもありました。たこせんとキャベツ焼き。今度キャベツ焼きを食べてみたい。
The finished product. To give you my honest opinion though - it was nothing to rave about. Not a bad night-time snack. However, the tako-yaki we had at last year's Azabu Juban Festival were much better. They used the little whole octopus and were twice as large. We'll be munching on some those next month.
たこ焼きの出来上がり。正直のところ、悪くはないけど、超うまいというわけでもなかった。ま、夜のおつまみなら良いですけど。去年の麻布十番納涼祭りで食べたたこ焼きのほうが最高でした。ボリュームもあり、使われたタコは一匹丸ごとのイイダコ。来月はまだ食べられる!
Oh, I forgot to add that [Ippo] has there own web-site. Check them out at:
あっ、忘れるところでした。「たこやき一穂」のウェブサイトもあり。こちらで検索して下さい:
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