Monday, July 27, 2009

Japanese Microbrew Tour - Kanagawa Prefecture / 日本地ビールツアー ‐ 神奈川県


A couple of beers from Kanagawa Prefecture that I found at my neighborhood sake shop. Yep, the name sounds German but it really is a Japanese microbrew - it is SanktGallen named after the St. Gallen Monestary in a small Swiss town near the border with Germany. I tried there Amber Ale and Golden Ale.

近所の酒屋で発見した神奈川県地ビール。名前はドイツぽいですが、本当に神奈川県の地ビール。名前はサンクトガーレン。名前の由来はドイツの国境の近くにあるスイスの田舎町のサンクト・ガーレン修道院。飲んでみたのはアンバー・エールとゴルデン・エールの二種類。




Amber Ale - nice and refreshing. Tastes almost like a dark beer but not quite (it's an ale after all).

アンバーエール。味は黒生に近いですが、それほどのくせはございません (得エールですから!)











Golden Ale - lighter than the amber, but not quite a lager (because its an ale I tell ya!)



ゴルデンエール - アンバーより軽い気がするけど、ラーガーまではいかないくらい(エールですからって!)






For a limited time, our neighborhood supermarket also carried some microbrews from Kanagawa Prefecture called Yokohama Beer. There was an Altbier, a Pilsner, and a Lager. Alas, I missed out on the Altbier and Pilsner, but did manage to grab myself a Yokohama Lager. Actually it was called "Kai Kou Lager" celebrating the 150th anniversary of the opening of Yokohama Port.

期間限定でうちの近所に発売された地ビールもありました。これは神奈川県の横浜ビール。三種類もありました‐アルトビア、ピルスナーとラーガー。残念ながら、アルトビアとピルスナーは買えなかったが、最後のラーガーは手に入れた。そのラーガーの正式名は「開港ラーガー」。今年はなんと横浜港の150周年記念です。








As I find myself drinking mostly lagers, the taste is nearest to my regular choice of Kirin's Ichiban Shibori.

普段はいつもラーガーを飲んでいるので、僕が慣れてるキリンの一番搾りの味に近い。

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