Sunday, February 28, 2016

Kusatsu Hot Spring Trip (Part 8) Lunchtime in Tomioka / 草津温泉旅行 (パート8)富岡で昼食

After wandering around the Tomioka Silk Mill, it was time for lunch.  We had checked out a few restaurants on our way to the mill but hadn't decided what we were going to eat.  We narrowed it down to a choice between a yakisoba place and a restaurant that served something called okirikomi (a type of udon).  But first, we had fun just walking down the street checking out various shops.

富岡製糸場を探索したあと、ちょうど昼食の時間になってました。製糸場に行く前にいろんな飲食店も覗いてみたんで、どこに食べるのかまだ決めてはなかった。なにを食べるのかは二つのものにしぼった。やきそばかおきりこみか。おきりこみはなんのものか最初は知らなかったが、ほうとうの似た様なうどんです。


A soba shop mascot.

そばの店のマスコットみたい。


Ad trucks for the soba shop.

蕎麦屋の宣伝トラック。


 
 
Noodle sample time.
 
うどんの試食。
 
 

The shop where we snacked on the udon.

うどんで試食した店。


The restaurant we decided on - [Minosuke Chaya].

ランチで決定した店 ー 「みの助茶屋」。


 
 
First we shared some chicken.
 
皆で仲良く唐揚げを食べました。
 
 

For our main dish, we all ordered the same thing - okirikomi.  What makes this different from regular udon is the size of the noodles. 

めいんはやっぱりおきりこみ。普通のうどんと違うの麺の太さ。本当にほうとうと似た様な感じ。


Yum!
 
いただきます!
 
 
 
 
 
 
Welcome to Tomioka sign. 
 
ようこそとみおかへ。

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