約一ヶ月間個人ブログを更新したないのは自分も信じられない。やっぱり映画鑑賞とFacebookのやりすぎかな。また個人ブログをちょこちょこ更新しないっと。結構書きたいネタが溜まってます。些最初の復活ネタは「うどん天下一決定戦」。代々木公園で開催してたうどんふぇす。うどんフェスの参加者は私たち含む6人です。旅仲間の幸男と玲ちゃんと愛ちゃんと岩ちゃん。
We're going to try as many udons as we can.
うどん全種類を食べようと計画してます。
But first, we watched a little bit of one of the Yosakoi groups that were participating in the Super Yosakoi exhibition.うどん会場に着く前によさこいのグループの演技をちょっと鑑賞。
And then we all met up at the Udon Festival area and each of us went to a different udon booth so we could try a huge variety.
そしてうどん会場に集合して、一人一人別のうどんの屋台に並んで、買い出し。テーブルを確保して、いろんなうどんを味わう。
Yukio and I as Yosakoi members.
僕と幸男がよさこい姿に変身。
Of course we had to have our beer to drink with our udon. And we did buy something other than udon as well.
もちろんうどんを食べながら、ビールも飲みました。うどん以外のものも食べました。
Today's udon tasters (Ai took this photo).
今日のうどん食するメンバー(愛ちゃんが写真を撮って写ってません)。
Picture with Ai.
愛ちゃんも参加メンバー。
And now to share the different udons we tried.
お待ちかね、食べたうどんを紹介する。
First up is a curry udon from a place called Senkichi. Mild curry flavor and quite delicious.
最初に食べたのは「千吉」のカレーうどん。カレーはマイルドでまろやか。とっても美味しかった。
As its summertime, there were also cold udon on the menu. This was from an udon cafe called [Harada]. It was an Itakura cucumber chilled udon.
夏と言えば冷のうどんも続々。これは原田製麺からの原田の板倉きゅり冷汁うどん。
The next two udons are from one booth, a shop called [Onpuku].
次の2皿のうどんは同じ屋台から。店の名前は「おんぷく」
Seasoned cod roe salad udon / サラダ明太子うどん
Creamy seasoned cod roe udon with chicken / 鶏明太子クリームうどん
Then we tried the Kurashiki Bukkake udon with a hot and cold broth and topped with shrimp.
次食べたのは倉敷ぶっかけうどん(冷と湯)の海老のせ。
Meat udon with dipping sauce from a shop called [Utsuke].
「うつけ」の牛肉辛つけうどん。
Kodaira Niku jiru udon / 小平肉汁うどん
short intermission from udon / うどんから一旦休憩
It was a pretty good turnout for the "Ballte of the Udon" festival.
結構のお客も来てた。
I'm not sure what this mascot's name is but I think it might be a mascot for grapes.
どこの街なんの商品のゆるキャラなのか知りませんがいました。山梨県のぶどうを宣伝してるのかな?
This is the inaniwa udon from Akita Prefecture.
これは秋田県の稲庭うどん。正式には比内地鶏の冷やし坦々うどん、じゅんさい添え。
Nagasaki Kakuni Goto Udon / 長崎角煮五島うどん
This was Yukio's favorite from [Musashino Udon] called Jinko. The udon is topped with okra, natto, yams, a raw egg and seasoned seaweed.
これは幸男が大絶賛したうどん。武蔵野うどんのじんこ。うどんフェスで販売したのは夏のネバトロ月見うどん。
Aged Kanzaki Beef jya-jya udon (collaboration between Marumitsu Seimen and Kakunoshin).
門崎熟成肉のじゃじゃうどん (丸光製麺 x 格之進のコラボ)。
Udon tasters / うどん食する奴ら
Sanma bushi yakinegi udon / さんま節焼きねぎうどん
The above was our last udon for the festival. But we had plans on going to Sangejaya from Shibuya to check the Awa Odori Festival which would start at 7pm. So, to kill some time, we went bowling (but only for one game), but that will be for another post.
さんま節のうどんがフェスで最後に食べたうどんでした。今日はもうひとつの目的がありました。よる七時から三軒茶屋で阿波踊りを見に行く。時間がまたあったので、ちょっとワンゲームでボーリングに行きました。 それはまた別のネタで書き込む。
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