自分の近所に以前僕と妻の気に入りのビーフシチューの店「ヒポポタマス」がありました。 長い期間毎週行きましたね。シチューが店の自慢ですが、私たちがはまったのチキンのガーリッククリームソース。これは絶品。ある日散歩しながら、店がなくなってた。びっくりの上結構悲しい気持ちになった。でも散歩を続いたら、またびっくり、店は潰れたんじゃなくて、移転しました。良かった。まだあの大好きなガーリッククリームチキンが食べられる!ちょっと前だけど、昼食の時間でウロチョロしてる時、思い出した。ヒポはランチもやってる、そこに食べに行こうっと。
The restaurant moved from Wakabayashi to a busy shotengai (market street) near Shoin Jinja. The new location has a larger space but still retains its homey atmosphere.
店の移転先は世田谷線の若林駅近くから同じ世田谷線の松蔭神社の商店街へ。店内が前より広くなってますが、以前と同じ様な暖かい雰囲気です。
Oh no! I thought again as I noticed the garlic cream chicken was not listed on the lunch menu. Fortunately, since I have been a long time customer, the owner made my favorite dish for me! The lunch set includes salad with home-made dressing and you can choose if you would like rice or bread as well.
あっ!とまた思った。今度は僕が大好きなガーリッククリームチキンはランチメニューに載ってない!良かったことに、自分は元常連客だったので、オーナーが僕の好物のメニューを作ってくれました。ランチセットはサラダ(手作りドレッシング入り)とライス付き。ライスはパンに変わることも可能。
Their homemade dressing is to kill for. So delicious. I had asked for the recipe once and had given it to my sister but she told me she lost it.
店のサラダドレッシングもとっても美味しい。
My favorite dish on their menu, the garlic cream chicken.
ヒポのメニューで僕の一押しの食べ物はこれーガリッククリームチキン。
I decided to have the bread with my lunch instead of rice as I like to dip the bread into the garlic sauce as well.
僕はライスよりパンを選びました。パンはガーリックソースを付けて食べるのも俺流。
And a beer to go with the meal.
そしてランチはビールと共に。
Bon Appetit!
いただきます!
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