ラ・メール・プラールのランチを食べ終わったあと、みなとみらい周辺を探索しようとおもって、ブラブラの散歩が始まった。
First we wandered around Mark Is - the building where we had lunch. This place is a huge shopping mall. We were getting our exercise without having to deal with the heat or humidity outside.
最初はマーク・イズのビルを探索しました。食べたあとの散歩はビルの中。ここなら外の暑さや湿気が全然気にしない。
Right across from the Mark Is building is the Yokohama Museum of Art.
マーク・イズの向かいにあるビルは横浜美術館。
Another symbol of Yokohama is the Landmark Tower.
横浜と言えばランドマークタワーでしょう。
Strange art.
不思議なオブジェ。
We made a pit stop here at La Maison ensoleille table for dessert.
この店でデザートを食べました。
Enjoying our blueberry cassis herb tea.
ブルーベリーカシスのハーブティも飲みました。
This is what my wife had for dessert. Musk Melon and Le Gall Cream Cheese Tart.
妻が食べたのはマスクメロンとル ガール クルームチーズのタルト。
I had myself a chocolate banana tart.
僕が食べたのはチョコバナナタルト。
Then we walked outside again as walking in a mall doesn't seem to be much of a walk for me.
また外で散歩。やっぱり僕はビルの中で歩いても散歩の気分にはなりません。
We walked from Minatomirai to Sakuragicho and then decided to go the Iseyama Shrine which is located not too far from this bridge - the Momijibashi.
みなとみらいから桜木町まで歩いて、目指したのは伊勢山神社。このもみじばしの近くにある。
Oh my, first we had to walk up a hill and then we had to walk up these steps to get to where we were going.
あらら。結構の坂道を上ったら次は階段だ。
Iseyama Jinja / 伊勢山神社
Map of the Shrine grounds / 境内の地図
Hondo / 本堂
Prayer boards / 絵馬
Omiya Jinja / 大神神社
Hand purifying basin / 手水舎
Iseyama Shrine Seal / 伊勢山大神宮の御朱印
And just a block or so away was Naritasan. We got to watch and be part of some sort of ritual.
すぐ近くに成田山もありました。ちょうどなんかの行事をやってたんので、私たちも参加しました。
Naritasan / 成田山
Hondo / 本堂
Nairtasan Temple Seal / 成田山の御朱印
And then it was time to head back home.
そしてそろそろうちに帰る時間になりました。
Always fascinated by the different things you find on display around town.
街の中にいろんな面白いものが展示されてるのも面白いね。
But we didn't go straight home. All that walking around made us hungry for yakitori. At first we were going to look around for a restaurant nearby but decided the head back to our neighborhood for dinner. We went to one of our favorite yakitori hangouts - Yakitori Club in Sangenjaya.
でもまっすぐ帰りませんでした。結構歩いたので、なぜか焼き鳥の気分になった。最初はみなとみらいの近くに店を探しましたが、結局自分たちの近所のほうに行きました。三軒茶屋でお気に入りの焼き鳥屋、「やきとり倶楽部」にいきました。
First we had some chicken wings.
最初食べたのは手羽先。
And then some shishito, a type of green pepper.
そしてししとう。
My wife's favorite - nankotsu which is cartilege.
妻の大好物 ー 軟骨。
A couple of my favorites - on the left, ume shiso maki, on the right, wasabi yaki.
今度は僕の大好物 ー左に梅しそ巻き。右にはわさび焼き。
Another favorite.
これもまた好きですよ。
Gotta have the standard - negima.
定番のねぎまも忘れずに。
Bacon wrapped asparagus.
アスパラ巻き。
Ending our dinner with some ochazuke.
〆はお茶漬け。
Of course we had a beer or two before heading home.
もちろんビールを一杯か二杯くらいは飲みましたよ。
No comments:
Post a Comment