Wednesday, February 11, 2015

Shibuya Niku Yokocho / 渋谷肉横丁


Yukio finished his test and joined us in Shibuya.  It was right about time for dinner and we chose to check out a place called [Shibuya Niku Yokocho].  This would translate to "Shibuya Meat Alley".  The second floor of a building is entirely devoted to meat!  It's a meat cuisine food court featuring over 10 different restaurants.

幸男が試験を終え、渋谷で私たちと合流。丁度夕飯の時間だったので、今夜行くところが「渋谷肉横丁」。渋谷にあるちとせ会館ビルの2回が肉のフードコートになってます。10店舗以上が入ってるのでビル内の屋台村の感じです。


 
 
 
 

We were a bit early so not all the restaurants inside were open for business yet.

ちょっと早めに入ったため、開いてる店舗はまだ少なかった。


 
As you can see, it wasn't quite crowded yet either.  We decided on a place called [Yoshio] who's specialty is Sendai beef tongue.
 
見ての通り、行った時間はまだ混んでませんでした。 最初に決めた店は仙台牛タン「由雄」(よしお)。
 
 
 
 
Starting off simple with edamame and fresh tomatoes.
 
牛タンの前に枝豆と冷やしトマト。
 
 
 
 
 
 
Beef Tongue / 牛タン
 
 
 
More beef tongue, along with a skewered cherry tomatoes wrapped in bacon and shiitake mushrooms.
 
牛タン以外にプチトマト巻、椎茸なども食べました。
 
 
Roasted garlic / にんにく丸焼き
 
 


Yukio was not pleased with the quality of the meat so after we finished our meal here, we went to one of the other restaurants inside this food court.  We chose a place called the Brazil Sakaba [Devil]. 

幸男がこの店の牛タンがあんまり美味しくないと言って、別の店に移動。行ったのはブラジリアン酒場「デビル」。


 
 


The menu at Devil.  This is a Brazilian place so of course they had churasco on their menu.  Delicious!

デビルのメニュー。ブラジリアン料理店なので、シュラスコがもちろん。美味しいよ!


Linguaca and Alcatra / リングイサとアルカトラ
 
 
Potato Salad / ポテトサラダ
 
 
The meat dishes were so delicious, we ordered the same thing twice!
 
シュラスコの料理がうますぎて、同じものまた注文!
 
 


I usually like my pineapples fresh but I always make an exception for abacaxi. This is a churasco grilled pineapple with cinnamon.  It is so delicious!!

個人的に焼いたパインはあんまり好きじゃないですが、シュラスコのパイン、アバカシは許す。僕はこれは結構好きです。本当に美味しい!


Yukio checking out the menu.   However, we ended our evening with the abacaxi.

メニューをチェックする幸男。 でもアバカシを食べたあと、ここで解散。

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