Saturday, May 19, 2012

3 Days with Mom Day 2 (Part 3) / お母さんとの三日間 二日目 (パート3)

Our next destination is Kanda Myojin.  But as I mentioned in the previous post, before heading out that way, we decided to take a short break.  Located behind Atago Jinja is a small specialty cheese shop called "Fermier".  My mother and I both love cheese and thought that would be a great snack before going out to lunch.

次の目的地は神田明神。でも前にも書きましたが、私たちが一旦休憩をする。愛宕神社の裏に小さなチーズ専門店がある。店の名前は「フェルミエ」。僕とお母さんはチーズ好きなんで、昼食を食べる前にも大丈夫じゃないと思い、店に入った。



This week's featured item as a French cheese called Maconnais.

今日「フェルミエ」に行っら、店のいちおしがフランス産のマコネと勧められました。



But we didn't want to settle for just one cheese or there so many to choose from.

でも一種類のチーズじゃもの足りないな。ディスプレイケースも見ると他のチーズを選ぶのも迷う。



These smoked cheeses looked promising.

くんせいのチーズも美味しそう。



Alas, we decided to let the staff choose for us on our assortment of cheese (but we also ordered the macconais as well).

店のいちおしのマコネはもちろんですが、それ以外は店のスタッフにお任せでお願いしました。



Maconnais / マコネ




Our assorted cheese plate (clockwise from the cracker - comte aged 18 months, brie d'op, and bleu des causses).  All the chosen cheese were from France.

チーズの盛り合わせ(右上から ‐ コンテ、ブリ・ドッぷ、とブルーデ・コース)。全てがフランス産。




Mom enjoying her coffee with cheese.

チーズを食べながらコーヒーも飲んでるお母さん。


Back to the train station to head for Kanda Myojin (and its still early afternoon!)

神田明神を目指して電車の駅に戻る(そしてまだ昼ちょっと過ぎた頃です。)

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