Tuesday, October 5, 2010

Korean Diner [Kanton no Omoide] / 韓国食堂 「カントンの思いで」





Today, I thought I would make my mother jealous by writing about the Korean restaurant we recently went to in Tokyo's little Korea Town of Shin-Okubo. We've been wanting to go to Shin-Okubo again for a while and now that we have a day off together again, off we went. We also bought my wife's nephew an Official Tour T-shirt of BigBang (very popular Korean pop band) who he is a fan of. Afterwards, it was time for lunch. We found this small but crowded little restaurant and thought if people are lined up here to eat, then the food must be pretty good. Outside of the restaurant is a wall featuring pictures of the many Korean and Japanese stars who have also eaten here. The food on the menu looked delicious too. We had already made up our mind on what we were going to order - Samgyeopsal!

今日はちょっと自分のお母さんにちょっとしたいたずらで、お母さんが羨むネタを書くの決めた。ネタはこの間新大久保の韓国料理店に行った事。妻が結構前からまた新大久保で遊びに行きたいと言うので、一日の休日もまた一緒になった事もあって、いざ新大久保へ。妻の甥っ子がK-PopのBigBangのファンで、韓国公式のT-シャーツを買ってあげた。その後昼食の時間になった。見つかったのは店の外に行列が出来てる所。店の外側の壁に来店した韓流スターたちや日本の芸能人の写真が貼ってあった。メニューに載ってる料理も全部美味しそうに見えた。私たちは店に入る前に何を注文するも決まり‐今日のランチはサムギョプサル!


Why there is a Thai tuk-tuk in front of a Korean restaurant is still a mystery.

タイのトゥクトゥクがなぜ韓国の料理店の前にあるのは謎。


Wall of Photos of Famous Patrons / 芸能人来店者の写真が貼って壁



Samgyeopsal! What is it? Nice thick slices of pork belly!











The other food items look great! / やっぱり他の料理も美味しそう!



Before the samgyeopsal is ready, we were served a variety of dishes - tofu covered with some type of sauce, macaroni salad, kimchee, Korean-style takuan.

サムギョプサルが出来るまで、付いてくるものが先にテーブルに運ばれた。豆腐、マカロニサラダ、キムチ、韓国風のたくあん等。


Some salad, the large lettuce leaves are to wrap the samgyeopsal / 他にサラダも付いて、大葉とサンチと肉のタレもあって、あとはサンギョプサルが出来上がるのを待つ


The making of samgyeopsal / サンギョプサル


Stage 1 / ステージ 1


Stage 2 / ステージ 2


Stage 3 / ステージ 3


Stage 4 / ステージ 4


Time to eat! 食べ頃だ!













Delish! / 美味しい!



And we downed our meal with some Korean beer!

料理と共に韓国ビールも飲んだ!



Bon Appetit!

いただきます!

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