タイフェスのネタやっと書き始めた。もう一ヶ月が経ちましたが、他のネタもだんだんたまってますので、追いつくない感じになってる。アメリカに住んだ時、毎年二つの料理祭りは必ず行ってきましたな‐“バイト・オブ・シアトル”と“テイスト・オブ・タコマ”。日本に移住して、新たな料理祭りを知るのは一苦労でした。タイフェスに出会って幸せ!
A display of tuk-tuks which you could also purchase as well, but I doubt that they would replace Tokyo's taxi anytime soon.
タイ式のタクシー“トゥクトゥク”。会場も販売してます。でもさすがに東京のタクシーになるとは思いません。
Every year as the festival gets more popular, it gets more crowded as well. So, with my friend Suga, we went early (around 9:30am) to claim an area for the day. There were some booths that were already serving food, so we started eating and drinking after setting up our little territory. Our other friends would be joining us around 1pm so until then its time to eat, drink and be merry.
毎年この祭りの人気さが上昇し、場所取りの為に朝早く(9時半)友達と会場に行った。その時間にもう開店してる屋台もあったので、早速料理とビールの買い出し。他の友達は昼一時位で合流するので、その時間まではやっぱりビールを飲んで、美味しい物を食べて、リラックスするしかない。
Now for the first batch of food items:
さて、最初に食べた物:
Korat style Grilled Chicken / コラート風焼き鳥
Cheese & Thai sausage spring roll / チーズとネームの春巻
Chicken Rice? / チキンライス?
Stir-fried noodles / タイ風焼きそば
Yum, nice & spicy / 美味しい、ちょっとスパシー
More grilled chicken / またグリルチキン
To be continued...
つづく。。。
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