先週世田谷区の芦花公園駅の近くにアメリカ人がやってるラーメン屋「アイバンラーメン」に行きました。以前のポストにここのラーメン屋を紹介しました。でも今日はラーメンじゃなくて、メニューにあるローストマト飯が目的。量はどの位あるか分からなかったので、レギュラーサイズを頼みました。思ったより少ない為、ラーメンも食べれると感心したので、アイバン特製とんこつラーメンを追加した。
Roasted tomato with pork rice dish / 豚ローストマト飯
As there was line outside the shop, Ivan himself came out to talk to those of us waiting. He remembered me from the first time I came. I told him that today I wanted to try the roast tomato meshi. He recommended having it with the pork as well. Oh my! Delicious. The rice, the pork, and the roasted tomato blends well together. An excellent dish and can be a meal in itself.
店に着いた時、外に列が出来て、待ってる間、アイバン本人が店から出て、私たちに話をかけた。僕が前に来た時も覚えてくれました。僕はアイバンに今日はラーメンじゃなくて、ローストマト飯の為に来たと言ったら、豚入りのほうをすすめしてくれた。や~、これは絶品ですね。豚とごはんとローストマトの相性が最高!
Ivan Special Tonkotsu Ramen / アイバン特製とんこつラーメン
The tonkotsu ramen was delicious as well. The broth was creamy and rich but not very heavy. Topped with onions and a poached egg with a hint of garlic. The chashu (pork) is also nice and thick and is closer to kakuni than a regular slice of chashu. And it's so tender. The ramen is made with wheat noodles which Ivan makes himself at the shop and is nice and thick and soaks up the broth quite well. Oh, I'm in heaven!
アイバン特製ラーメンも絶品だね。ここに店にハズレはない。スープはクリーミーとリッチなのに、あっさり系です。トッピングはたまねぎと半熟たまご。ガーリックの味もするんでたまらないね。チャーシューも分厚くって、角煮の感じがする。それにとっても柔らかい。麺もアイバンが店で自分で作ってる。太麺で良くスープと絡むとさらに美味しく感じる。幸せ!食の天国に居る様な感じ。
Thick noodles in a tasty broth, does life get any better than this?
太麺に美味しいスープ、これよりの幸せはあるんでしょうか?
Bon Appetit!
いただきます!
2 comments:
This looks amazing Ern, especially the poached egg ramen!
If you make it back to Tokyo, we'll take you there!
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