さて、今年の花見は毎年でいつもの場所、代々木公園で友達と集まりました。この日になんかのイベントも開催してたので、食べ物の屋台はいっぱい出てました。手料理を持って来た友達もいた。私たちがいるのはあのテントのところです。
But as I mentioned in previous posts - cherry blossom viewing is just an excuse to get together with friends to eat and be merry! So I must share with you what we all ate.
でも花見とゆうのは、友達と集まって、飲んで、食べて、騒ぐ楽しい時間です。ってことで、今年の料理も紹介します。
Sigara Boregi (Turkish dish filled with minced meat, cheese, and spinach) / シガラボレギ (トルコ風春巻き、具は挽肉、チーズ、とほうれん草)
One friend brought an industrial-sized bag of potato salad / 一人の友達が業務用のポテサラの袋を持ってきた
Another friend brought some fried prawns / 別の友達が海老フライを作った
Not sure what this is but it's sure darn delicious - chick peas and beans in a spicy tomato sauce, courtesy of another friend. We filled pita pocket breads with this - my favorite this year
友達が作った豆いろいろとスパイシートマトソースのもの。この具をピタポケットパンに入れて食べる。今年僕が一番好きだった一品
An American favorite - Nachos / アメリカの定番スナックメニュー、ナショス
Kimchee / キムチ
Shumai / シュウマイ
A nice variety of delicious morsels don't you think?
全部美味しそうに見えるでしょう?
A bottle of Chianti with our snacks as well, along with a lot of beer.
ワイン一本もありました、もちろんビールもいっぱい飲みましたよ。
This year's gathering / 今年集まった友達
Next gathering will be for the Thai Festival next month!
次みんなが集まるのは来月のタイフェスだ!
2 comments:
Is that Cholay?
http://allrecipes.com/recipe/cholay-curried-chickpeas/detail.aspx
Looks like quite a meal! I'm always amused to see Mexican food in Japan. Lovely trees too!
Yep, you can never find great Mexican in Japan - that's for sure. I will have to ask my friend if it is, the only thing she said was that it's real easy to make.
Post a Comment